socmed

  

Saturday, February 13, 2016

Ninja Van...macam mana ko buat keja ni??!!

Assalamualaikum.. Apa khabar semua?

Macam mana ngn ari minggu ni? semua ok ke?
ni nak cerita skit pasai service courier "NINJA VAN"

Biasa la ... skrg ni ramai yg suka shopping online.. aku pun tergolong  dalam kumpulan tu la...hehehe bukan apa... senang... belek2 kat laptop atau handphone je... tak payah nak sesak2 keluar umah pegi shopping mall... 

Tapi shopping online ni ada juga keburukkan dia... macam yang terjadi kat aku ari ni.
Nak dijadikan cerita.. aku ada la beli satu barang..
Pastu dapat sms dari Ninja van yang penghantaran akan dibuat pada hari ni (sabtu).


Jadi, rancangan nak kuar jalan2 semua tak jadi la... sbb nak tunggu ni...kat umah ni tak de orang lain.
sementara dok tunggu tu... buat le kerja rumah skit.. umah dah berselerak kan... jadi...sementara tu basuh baju, sidai baju, lipat baju, sapu sampah, basuh pinggan...etc

tunggu punya tunggu tak sampai2 jugak... pintu semua buka siap2... takot nnati dia mai tk perasan plak...pintu depan dan sliding door pun buka gak...konon2 nk bagi signal kat penghantar tu yang aku ada kat umah...

tetiba dapat notification yang penghantaran telah dibuat...

WTF!!!!


Eh? bila masa plak aku terima?
siapa yang tandatangan?
macam mana dia boleh serah barang? tak tengok ID penerima ke apa?

angin satu badan jugak la...pastu nak call pun tak dak no phone...aku reply email.. dpt respon, tp macam mesin je yg reply...then aku call customer service lazada...diaorg ckp akan siasat ngn 
si ninja tu..
huh... sakit ati sesangat...menyusahkan orang sungguh la...penat tunggu kat umah ni..

dan sampai sekarang masih tak dpt jawapan... tgk la esok mcm mana...




17 comments:

  1. Banyak komplen ninja ne.. Takut pla nak pakai service ninja.

    ReplyDelete
  2. barang sy pun x smpai lgi..mcmna nak dpatkan tu.

    ReplyDelete
  3. dia orang ni tak membantu hantar barang2 sampah dari china..

    ReplyDelete
  4. ninja ni tahu collect duit... ada masaalah depa tak mau tau

    ReplyDelete
  5. ninja van bersekongkol dgn company cina yang jual barang2 tipu.. barang yg beli kat kedai rm2 tu dia jual rm300

    ReplyDelete
    Replies
    1. otak ko bersengkongkol.. sume kurier yg hntr brg.. x penah tau ape benda yg ko beli.. even pantat palsu pun.. ko beli antara ko dgr seller.. yg deliver ni mmg x tau ape brg dlm tu.. klu ko nk order dadah pun blh bongok.. sume kurier service sm..

      Delete
  6. ninja ni tahu collect duit... ada masaalah depa tak mau tau

    ReplyDelete
  7. Barang order dari lazada pon x sampai2.. Ninja van punya kerja, bila check no tracking 6 kali fail delivery.. Risau barang x smpai je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cmna...dah dpt balik ke brg tu?

      Delete
    2. sbnrnya lambat tu bkn dr ninja.. tp dr lazada sndiri.. lazada suke hold brg.. kdg2 dkat hub lazada dh sminggu br dia release.. lepas tu br pasing kt agent.. so ko agak2 bile blh smpi.. ko pikirla.. bnyk keling bodoh keje kt lazada tu.. tu psl lembab..

      Delete
  8. Pening dengan ninja Van.. Kata nye ade sampai kat umah tapi tak de org.. Walhal ketika itu saya ada kata umah.. Hari ni die kata nak hantar tgh tunggu juga ni tak sampai sampai.. Bila kita nak ambil barang kata Opis ninja Van.. Die kata tak boleh kena tunggu delivery juga.. Hamper..

    ReplyDelete
  9. 2hari lepas sepatutnya terima parcel barangan Lazada guna Kurier NINJAVAN.. tunggu hingga jam 5pm... saya cuma terima notification mengatakan barang dah diserah! Send email ke NinjaVan sampai hari ini reply kata barang dah hantar. No IC dan Nama Penerima langsung saya tak kenal. Contact pihak Lazada pon sampai kesudah ding dong jugak. Bila jadi macamni tak tahu dah nak salur aduan kemana lagi. Semua pihak lepas tangan tak ambil tindakan. Sigh!

    ReplyDelete
  10. Bila cek dlm sistem dah siap ada sain..tpi sya tak penah sain dan dpt barang yg sya order ru

    ReplyDelete
  11. saya juga pernah ditipu pembayaran upah semasa berkerja degan ninja van

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya baru nk mintak keje situ, nasib baik bro bgtau..

      Delete