socmed

  

Saturday, February 13, 2016

Ninja Van...macam mana ko buat keja ni??!!

Assalamualaikum.. Apa khabar semua?

Macam mana ngn ari minggu ni? semua ok ke?
ni nak cerita skit pasai service courier "NINJA VAN"

Biasa la ... skrg ni ramai yg suka shopping online.. aku pun tergolong  dalam kumpulan tu la...hehehe bukan apa... senang... belek2 kat laptop atau handphone je... tak payah nak sesak2 keluar umah pegi shopping mall... 

Tapi shopping online ni ada juga keburukkan dia... macam yang terjadi kat aku ari ni.
Nak dijadikan cerita.. aku ada la beli satu barang..
Pastu dapat sms dari Ninja van yang penghantaran akan dibuat pada hari ni (sabtu).


Jadi, rancangan nak kuar jalan2 semua tak jadi la... sbb nak tunggu ni...kat umah ni tak de orang lain.
sementara dok tunggu tu... buat le kerja rumah skit.. umah dah berselerak kan... jadi...sementara tu basuh baju, sidai baju, lipat baju, sapu sampah, basuh pinggan...etc

tunggu punya tunggu tak sampai2 jugak... pintu semua buka siap2... takot nnati dia mai tk perasan plak...pintu depan dan sliding door pun buka gak...konon2 nk bagi signal kat penghantar tu yang aku ada kat umah...

tetiba dapat notification yang penghantaran telah dibuat...

WTF!!!!


Eh? bila masa plak aku terima?
siapa yang tandatangan?
macam mana dia boleh serah barang? tak tengok ID penerima ke apa?

angin satu badan jugak la...pastu nak call pun tak dak no phone...aku reply email.. dpt respon, tp macam mesin je yg reply...then aku call customer service lazada...diaorg ckp akan siasat ngn 
si ninja tu..
huh... sakit ati sesangat...menyusahkan orang sungguh la...penat tunggu kat umah ni..

dan sampai sekarang masih tak dpt jawapan... tgk la esok mcm mana...




34 comments:

  1. Banyak komplen ninja ne.. Takut pla nak pakai service ninja.

    ReplyDelete
  2. barang sy pun x smpai lgi..mcmna nak dpatkan tu.

    ReplyDelete
  3. dia orang ni tak membantu hantar barang2 sampah dari china..

    ReplyDelete
  4. ninja ni tahu collect duit... ada masaalah depa tak mau tau

    ReplyDelete
  5. ninja van bersekongkol dgn company cina yang jual barang2 tipu.. barang yg beli kat kedai rm2 tu dia jual rm300

    ReplyDelete
    Replies
    1. otak ko bersengkongkol.. sume kurier yg hntr brg.. x penah tau ape benda yg ko beli.. even pantat palsu pun.. ko beli antara ko dgr seller.. yg deliver ni mmg x tau ape brg dlm tu.. klu ko nk order dadah pun blh bongok.. sume kurier service sm..

      Delete
  6. ninja ni tahu collect duit... ada masaalah depa tak mau tau

    ReplyDelete
  7. Barang order dari lazada pon x sampai2.. Ninja van punya kerja, bila check no tracking 6 kali fail delivery.. Risau barang x smpai je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cmna...dah dpt balik ke brg tu?

      Delete
    2. sbnrnya lambat tu bkn dr ninja.. tp dr lazada sndiri.. lazada suke hold brg.. kdg2 dkat hub lazada dh sminggu br dia release.. lepas tu br pasing kt agent.. so ko agak2 bile blh smpi.. ko pikirla.. bnyk keling bodoh keje kt lazada tu.. tu psl lembab..

      Delete
  8. Pening dengan ninja Van.. Kata nye ade sampai kat umah tapi tak de org.. Walhal ketika itu saya ada kata umah.. Hari ni die kata nak hantar tgh tunggu juga ni tak sampai sampai.. Bila kita nak ambil barang kata Opis ninja Van.. Die kata tak boleh kena tunggu delivery juga.. Hamper..

    ReplyDelete
  9. 2hari lepas sepatutnya terima parcel barangan Lazada guna Kurier NINJAVAN.. tunggu hingga jam 5pm... saya cuma terima notification mengatakan barang dah diserah! Send email ke NinjaVan sampai hari ini reply kata barang dah hantar. No IC dan Nama Penerima langsung saya tak kenal. Contact pihak Lazada pon sampai kesudah ding dong jugak. Bila jadi macamni tak tahu dah nak salur aduan kemana lagi. Semua pihak lepas tangan tak ambil tindakan. Sigh!

    ReplyDelete
  10. Bila cek dlm sistem dah siap ada sain..tpi sya tak penah sain dan dpt barang yg sya order ru

    ReplyDelete
  11. saya juga pernah ditipu pembayaran upah semasa berkerja degan ninja van

    ReplyDelete
  12. Mereka just bg tau je..barang mungkin sampai..tp klu trlalu banyak barang mungkin xsempat anta..klu tengok tanda tngn salah tp barang da sampai tangan

    ReplyDelete
  13. aduh bnyk pulak complain pasal ninja van ni...apa citer la barNg aku ni,tah smpi ke tidak..

    ReplyDelete
  14. ha ni nk komplain gak ni..dh ckp seminggu x de kt rumah...tlg resecdule penghantaran brg tu minggu depan..wei x take note pon..hri ni depa kata nk mai lg umh nk anta brg..aih mmg nk kena maki ka apa

    ReplyDelete
  15. Aku pun sama je. Aku order brg on the 4th nov sepatotnya diorang amik dan hantar on the 6th. Sebulan aku tgu rupanya ninjavan hilangkan parcel aku. Mcm hempehhhhh. Nasib baik bila aku email seller brg dh sebulan tak smpai rumah diorang terus contact ninjavan. Sbb tu aku tau parcel aku hilang. Sumpah menyampah kot. Boleh buat seller rugi besar. Serious.

    ReplyDelete
  16. Org yg hntr barang dr ninja van ni teruk gila..die siap marah2 lgi kat aq sbb x jumpa location rumah..walhal tu tugas die cari rumah customer..siap call marah2 x jumpa rumah..pastu hntr barang sambil marah2 terus blah...aq nk rekod masa tu..tpi dlm call tu aq dngr sura budak kecik ..maybe anak die...die.dtg hntr brng time maghrib..aq kesian takut bapak hilng kerja..anak die nk tnggung macam.mne..klu ikutkn hati nk jer..aq rakam time die hbtr tu..masa hntr marah2 terus blah..patutnya aq yg marah..brng dh lama bru smpi...aq dpt mesej macam bro ni jgk..tpi dr shoppe bukn lazada...tpi tetap tulis ninja van

    ReplyDelete
  17. Betul klu beli kat lazada je pakai ninja bodoh ni,benci aku,selama ni aku shoping kt shoppe ok je kejap je barang dh smpai.

    ReplyDelete
  18. Alamak betol ke ninja van servis mcm tu. Sy baru pertama kali kene situasi begini. Dlm sistem dah tertera nama sendiri sedangkan barang tak sampai lg

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. Sama arr kes aq, tunggu punya tunggu, tak jugak muncul, bila cek tracking id, customer xda kat rumah.. 2x dah, rumah aq sentiasa open jer, sentiasa ada orang.. Lazada xyah guna ninja la kalau servis teruk.. Atleast call ka mesej ka cakap kt depan rumah, ni.. Hammpehhhh..

    ReplyDelete
  21. kecewa dgn sikap courier ninjavan ni...ckp kasar...camner diorg buat keje yew...

    ReplyDelete
  22. Nak tanya apa maksud status "on hold" ninjan van..mohon pecerahan

    ReplyDelete
  23. Uishh. Byknya komen negative kt nnja ni. Aku ada oder brg. Tgk la cmna nnt. Oder 18hb

    ReplyDelete
  24. Byk nau komen negative kt nnja ni. Brg aku oder kt lazada pun nnja yg antar. Oder 16hb. Tgk la nnt cmna

    ReplyDelete
  25. Tu la masalah..sebelum beli kita tanya pakai kurier apa,dengar kata ninjavan jadi was2 nak beli.

    ReplyDelete
  26. Report polis jer terus der..memalsukan penerimaan penerima...baru depa ada akai..

    ReplyDelete
  27. Samaaaaaaa.. Hantar masej kata barang nak hantar harini. Tunggu punya tunggu tak adaa... Lepastu cek tracking cakap tak ada orang dekat rumah lepastu cakap pending pulak. Cek lagi, cakap dah delivery... Nak tanya, kesudahan barang korang dapat tak? 😫

    ReplyDelete