socmed

  

Saturday, February 13, 2016

Ninja Van...macam mana ko buat keja ni??!!

Assalamualaikum.. Apa khabar semua?

Macam mana ngn ari minggu ni? semua ok ke?
ni nak cerita skit pasai service courier "NINJA VAN"

Biasa la ... skrg ni ramai yg suka shopping online.. aku pun tergolong  dalam kumpulan tu la...hehehe bukan apa... senang... belek2 kat laptop atau handphone je... tak payah nak sesak2 keluar umah pegi shopping mall... 

Tapi shopping online ni ada juga keburukkan dia... macam yang terjadi kat aku ari ni.
Nak dijadikan cerita.. aku ada la beli satu barang..
Pastu dapat sms dari Ninja van yang penghantaran akan dibuat pada hari ni (sabtu).


Jadi, rancangan nak kuar jalan2 semua tak jadi la... sbb nak tunggu ni...kat umah ni tak de orang lain.
sementara dok tunggu tu... buat le kerja rumah skit.. umah dah berselerak kan... jadi...sementara tu basuh baju, sidai baju, lipat baju, sapu sampah, basuh pinggan...etc

tunggu punya tunggu tak sampai2 jugak... pintu semua buka siap2... takot nnati dia mai tk perasan plak...pintu depan dan sliding door pun buka gak...konon2 nk bagi signal kat penghantar tu yang aku ada kat umah...

tetiba dapat notification yang penghantaran telah dibuat...

WTF!!!!


Eh? bila masa plak aku terima?
siapa yang tandatangan?
macam mana dia boleh serah barang? tak tengok ID penerima ke apa?

angin satu badan jugak la...pastu nak call pun tak dak no phone...aku reply email.. dpt respon, tp macam mesin je yg reply...then aku call customer service lazada...diaorg ckp akan siasat ngn 
si ninja tu..
huh... sakit ati sesangat...menyusahkan orang sungguh la...penat tunggu kat umah ni..

dan sampai sekarang masih tak dpt jawapan... tgk la esok mcm mana...




54 comments:

  1. Banyak komplen ninja ne.. Takut pla nak pakai service ninja.

    ReplyDelete
  2. barang sy pun x smpai lgi..mcmna nak dpatkan tu.

    ReplyDelete
  3. dia orang ni tak membantu hantar barang2 sampah dari china..

    ReplyDelete
  4. ninja ni tahu collect duit... ada masaalah depa tak mau tau

    ReplyDelete
  5. ninja van bersekongkol dgn company cina yang jual barang2 tipu.. barang yg beli kat kedai rm2 tu dia jual rm300

    ReplyDelete
    Replies
    1. otak ko bersengkongkol.. sume kurier yg hntr brg.. x penah tau ape benda yg ko beli.. even pantat palsu pun.. ko beli antara ko dgr seller.. yg deliver ni mmg x tau ape brg dlm tu.. klu ko nk order dadah pun blh bongok.. sume kurier service sm..

      Delete
    2. Bro paham tak apa tu kurier servis??? Ninja van ni syarikat kurier, kurier ni keja sama dgn posmen cuma hantar barang jaa...pekerja kurier depa xtau apa barang yg hampa beli tu sbb depa hanya hantar barang saja dan pekerja kurier depa xboleh buka barang customer krana ia adalah SOP semua syarikat kurier...klau barang yg hampa dapat tu xbetoi, hampa complain laa kat seller yg jual tu bkn pekerja kurier

      Delete
  6. ninja ni tahu collect duit... ada masaalah depa tak mau tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la sy smlm dpt masj punya la tunggu tiba2 cek tracing ckp xjumpa rumah sedngkn call pn x apa punya ninja

      Delete
    2. Sama la sy smlm dpt masj punya la tunggu tiba2 cek tracing ckp xjumpa rumah sedngkn call pn x apa punya ninja

      Delete
  7. Barang order dari lazada pon x sampai2.. Ninja van punya kerja, bila check no tracking 6 kali fail delivery.. Risau barang x smpai je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cmna...dah dpt balik ke brg tu?

      Delete
    2. sbnrnya lambat tu bkn dr ninja.. tp dr lazada sndiri.. lazada suke hold brg.. kdg2 dkat hub lazada dh sminggu br dia release.. lepas tu br pasing kt agent.. so ko agak2 bile blh smpi.. ko pikirla.. bnyk keling bodoh keje kt lazada tu.. tu psl lembab..

      Delete
  8. Pening dengan ninja Van.. Kata nye ade sampai kat umah tapi tak de org.. Walhal ketika itu saya ada kata umah.. Hari ni die kata nak hantar tgh tunggu juga ni tak sampai sampai.. Bila kita nak ambil barang kata Opis ninja Van.. Die kata tak boleh kena tunggu delivery juga.. Hamper..

    ReplyDelete
  9. 2hari lepas sepatutnya terima parcel barangan Lazada guna Kurier NINJAVAN.. tunggu hingga jam 5pm... saya cuma terima notification mengatakan barang dah diserah! Send email ke NinjaVan sampai hari ini reply kata barang dah hantar. No IC dan Nama Penerima langsung saya tak kenal. Contact pihak Lazada pon sampai kesudah ding dong jugak. Bila jadi macamni tak tahu dah nak salur aduan kemana lagi. Semua pihak lepas tangan tak ambil tindakan. Sigh!

    ReplyDelete
  10. Bila cek dlm sistem dah siap ada sain..tpi sya tak penah sain dan dpt barang yg sya order ru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf tanyee..abiss awk dapat balik tak barang tu...sebab bende yg same jadii kat saya skang nie

      Delete
  11. saya juga pernah ditipu pembayaran upah semasa berkerja degan ninja van

    ReplyDelete
  12. Mereka just bg tau je..barang mungkin sampai..tp klu trlalu banyak barang mungkin xsempat anta..klu tengok tanda tngn salah tp barang da sampai tangan

    ReplyDelete
  13. aduh bnyk pulak complain pasal ninja van ni...apa citer la barNg aku ni,tah smpi ke tidak..

    ReplyDelete
  14. ha ni nk komplain gak ni..dh ckp seminggu x de kt rumah...tlg resecdule penghantaran brg tu minggu depan..wei x take note pon..hri ni depa kata nk mai lg umh nk anta brg..aih mmg nk kena maki ka apa

    ReplyDelete
  15. Aku pun sama je. Aku order brg on the 4th nov sepatotnya diorang amik dan hantar on the 6th. Sebulan aku tgu rupanya ninjavan hilangkan parcel aku. Mcm hempehhhhh. Nasib baik bila aku email seller brg dh sebulan tak smpai rumah diorang terus contact ninjavan. Sbb tu aku tau parcel aku hilang. Sumpah menyampah kot. Boleh buat seller rugi besar. Serious.

    ReplyDelete
  16. Org yg hntr barang dr ninja van ni teruk gila..die siap marah2 lgi kat aq sbb x jumpa location rumah..walhal tu tugas die cari rumah customer..siap call marah2 x jumpa rumah..pastu hntr barang sambil marah2 terus blah...aq nk rekod masa tu..tpi dlm call tu aq dngr sura budak kecik ..maybe anak die...die.dtg hntr brng time maghrib..aq kesian takut bapak hilng kerja..anak die nk tnggung macam.mne..klu ikutkn hati nk jer..aq rakam time die hbtr tu..masa hntr marah2 terus blah..patutnya aq yg marah..brng dh lama bru smpi...aq dpt mesej macam bro ni jgk..tpi dr shoppe bukn lazada...tpi tetap tulis ninja van

    ReplyDelete
  17. Betul klu beli kat lazada je pakai ninja bodoh ni,benci aku,selama ni aku shoping kt shoppe ok je kejap je barang dh smpai.

    ReplyDelete
  18. Alamak betol ke ninja van servis mcm tu. Sy baru pertama kali kene situasi begini. Dlm sistem dah tertera nama sendiri sedangkan barang tak sampai lg

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. Sama arr kes aq, tunggu punya tunggu, tak jugak muncul, bila cek tracking id, customer xda kat rumah.. 2x dah, rumah aq sentiasa open jer, sentiasa ada orang.. Lazada xyah guna ninja la kalau servis teruk.. Atleast call ka mesej ka cakap kt depan rumah, ni.. Hammpehhhh..

    ReplyDelete
  21. kecewa dgn sikap courier ninjavan ni...ckp kasar...camner diorg buat keje yew...

    ReplyDelete
  22. Nak tanya apa maksud status "on hold" ninjan van..mohon pecerahan

    ReplyDelete
  23. Uishh. Byknya komen negative kt nnja ni. Aku ada oder brg. Tgk la cmna nnt. Oder 18hb

    ReplyDelete
  24. Byk nau komen negative kt nnja ni. Brg aku oder kt lazada pun nnja yg antar. Oder 16hb. Tgk la nnt cmna

    ReplyDelete
  25. Tu la masalah..sebelum beli kita tanya pakai kurier apa,dengar kata ninjavan jadi was2 nak beli.

    ReplyDelete
  26. Report polis jer terus der..memalsukan penerimaan penerima...baru depa ada akai..

    ReplyDelete
  27. Samaaaaaaa.. Hantar masej kata barang nak hantar harini. Tunggu punya tunggu tak adaa... Lepastu cek tracking cakap tak ada orang dekat rumah lepastu cakap pending pulak. Cek lagi, cakap dah delivery... Nak tanya, kesudahan barang korang dapat tak? 😫

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brg dorg dpt tak yee...sy da kene nie..dorg kate barg tu da received..padahal sy tak terima ape ape brg pon...

      Delete
    2. Saya pon tak dapat lagi..barang saya.. Awak dh dpt barang awak?

      Delete
  28. Dapat. Selang bberapa hari barang dihantar ke rumah.

    ReplyDelete
  29. sy pon alami situasi yg sama jugak ni.. haiyaaa...

    ReplyDelete
  30. Sy terfikir nk minx keje situ...tp....

    ReplyDelete
  31. Barang saya ni pun sama dh 3 hari pending

    ReplyDelete
  32. Adoi sampai saat ni barang xsmpai.... Macamana ni setiap kali call minta maaf akan suruh driver hantar hari ni juga n akan call sampai sekarang satu call pun xd

    ReplyDelete
  33. Mcm mana nk contact dgn ninja van...sy email tapi lmbat respon n barang xsmpai2 lgi...

    ReplyDelete
  34. Sama jugak ni,brg sy ade di machang dh.tp x ade no phone nk call

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pernah kena 1x dengan ninjavan dari machang.diorang datang hantar barang lepas waktu pejabat.lepas tu sblm datang diorg tiada call kita.barang plak nk tinggal je kt pondok pengawal keselamatan.lepas pengawal keselamatan xnak terima barang,baru diorang call no.phone saya.

      Delete
  35. Kalau tinggal dekat kawasan luar bandar camne eh?... agak-agaklah kan ninja van tu hantar ke tak?

    ReplyDelete
  36. Ninjavan service memang teruk...tuan barang x ada dekat rumah, dia boleh ikut suka main campak barang dlm pagar rumah, tanpa persetujuan tuan barang tuu..kalau org masuk ambik, hilang pihak ninjavan ni nak ganti ke..mudah betul buat kerja ya.. POSLAJU, ABX , DHL TERBAIK

    ReplyDelete
  37. Wow, alhamdulillah walaupun selalu berurusan dengan poslaju, ninja van, nationwide, gdex, kebanyakkannya pengalaman positif. Nak kata ninja driver tak bagus, dah banyak kali dah terima barang dalam keadaan elok, driver sopan.

    Maaf kalau sakit hati pula baca komen saya ��

    ReplyDelete
  38. saya ada macam2 pengalaman dengan kurier sebab biasa membeli online.setakat ari ni pengalaman manis dan pahit semua ada.pengalaman manis apabila barang sampai awal.pengalaman pahit apabila barang lambat sampai atau orang courier tak dapat hantar barang.1 pengalaman pahit dengan ninjavan apabila barang pending dan 1 pengalaman pahit dengan skynet, lori rosak tak dapat hantar barang.(saya pergi ambil sendiri barang).1 pengalaman yang dengan courier DHL pun ada.tiada panggilan telefon dibuat sebelum barang dihantar.tapi setakat ari ni semua barang saya terima dengan baik.cuma kalau membeli dengan lazada,jika penjual tidak dapat menghantar barang yang kita beli..diorang akan tukar duit kita dengan baucar.jadi kita kena membeli jugak.macam2 pengalaman kan.itulah risiko membeli online.sekian.(sekadar bercerita)

    ReplyDelete
  39. Setakat ni saya tengok ninja van punya servis ok ja....diorg siap call klu x jumpa rumah @ x sempat hantar barang
    Pengalaman saya laa

    ReplyDelete